Kenya’dan İtalya’ya kadar 15’ten fazla ülkeye ihracat yapan Bomaksan, BOA AIR markalı temiz hava kabinleri ile hedeflerini genişletti. Artan küresel talebi karşılamak amacıyla üretim kapasitesini artırma kararı alan şirket, mevcut fabrikasında ek yatırımlar planlarken yılı %50 ciro ve %100 ihracat artışıyla kapatmayı hedefliyor.
Endüstriyel tesislerde oluşan toz, gaz ve duman problemlerine yönelik çözümler geliştiren yerli üretici Bomaksan, bu ihtiyaç doğrultusunda hava kirliliğini azaltan ve Covid-19 virüsünün havadan bulaşmasını önlemeye yardımcı olan yeni ürünler geliştirdi. BOA AIR markalı temiz hava kabinleri ile özellikle Avrupa pazarında artan talebe yanıt vermek amacıyla üretim kapasitesini artırma kararı aldı.
Artan müşteri talebine yönelik kapasite artışı hakkında açıklamalarda bulunan Bomaksan Genel Müdürü R. Bora Boysan, “Türkiye, gelişen ekonomisi ve rekabetçi üretim gücüyle ihracatta önemli avantajlar sunuyor. Artan pazar payımızla birlikte büyümeye devam ediyoruz. Yeni yatırımımızla hem üretim hem de ihracat tarafında büyümeyi hedefliyoruz. Ürünlerimiz, özellikle pandemi döneminde hem yurt içi hem de yurt dışında büyük ilgi gördü. Temiz hava kabinlerine olan talep yurt dışında %300 oranında arttı. Bu talebi karşılayabilmek için bu yıl yeni bir fabrika açarak üretim kapasitemizi 4 kat artıracağız.” dedi.
“Ar-Ge’ye ayırdığımız pay 4 kat arttı”
Bomaksan’ın sektördeki bilgi birikimi ve deneyimini yeni ürün ve teknolojilere aktardığını vurgulayan Boysan, sözlerine şöyle devam etti: “Zor bir yılı büyük başarıyla geride bırakmanın ve büyümemizi sürdürmenin gururunu yaşıyoruz. BOA AIR markamız, tasarım ve üretimi tamamen yerli olan %100 yerli bir üründür. Bu yıl Ar-Ge’ye ayırdığımız pay, geçen yılın sonuna kıyasla yaklaşık 4 kat arttı. Ar-Ge yatırımlarımızın odağında, BOA AIR markasıyla ürün gamımıza yeni eklediğimiz temiz hava kabinleri yer alıyor. Bu yeni kabinlerin en önemli özelliği, yoğun insan trafiğinin olduğu kapalı alanlarda kullanıma uygun olmalarıdır. Ürünlerimiz alışveriş merkezlerinden ofislere, kafelerden spor salonlarına kadar birçok alanda kullanılabilmektedir. Önümüzdeki dönemde BOA ürün ailesini genişletmek ve alternatif teknolojilerle geliştirmek amacıyla Ar-Ge çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
“AB ülkeleri ve ABD pazarı radarımızda”
Rusya, Türki Cumhuriyetler ve ABD pazarlarının, özellikle de Avrupa Birliği ülkelerinin radarlarında olduğunu belirten Bomaksan Genel Müdürü R. Bora Boysan, “2020 yılı ciromuzun %50’den fazlasını ihracat oluşturdu. Bu yılı %50 ciro artışı ve %100 ihracat büyümesiyle kapatmayı hedefliyoruz. 2021 yılında ihracat rakamlarımızı en az iki katına çıkarmayı planlıyoruz. Almanya, Libya, Slovenya, Moldova, Belçika, İsrail, Polonya, Portekiz, İtalya ve İngiltere’nin de aralarında bulunduğu 15’ten fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu ülkelerden gelen yoğun talep artarak devam ediyor. Rusya, Türki Cumhuriyetler ve ABD pazarı ile birlikte özellikle AB ülkeleri de hedef pazarlarımız arasında yer alıyor.” ifadelerini kullandı.